HTML

Egy Horváth Basa kalandjai Ausztráliában

Friss topikok

Ki nem fizetett politikai hirdetés

2014.04.09. 14:51 basahorvath

Elnézést a késésért, de a kampánycsend miatt úgy döntöttem elhalasztom kicsit a posztot. Kell a francnak egy ilyen botrány... 

Tehát a hetem: Semmi extra.

Mennyire? 

Annyira hogy komolyan gondolkoztam egy extra Top 5 lista hozzátételén, de végül csak összegyűjtöttem elegendő élményt egy blogposzthoz. 

Mindenekelőtt megkérnélek kedves Netes Olvasó (szül.: Blogot Olvasó) hogy magadban gondold végig szerinted melyik országhoz szokták leggyakrabban kötni/csatolni! Megvan? Akkor most gondolj annak az országnak egy jelképére (étel, állat, személy, stb.). Ha ez megvan az országnak a jellegzetes színét (zászlóból, címerből, bárhonnan). Most rakd össze a kettőt és mondd ki hangosan. Kitalálom: a melletted ülő(k) nagyon furcsán néznek most rád :P

Miért csináltam ezt veled? Hát mert szerdán volt szerencsém részt venni a helyi Exchange Fair-en, mint segítő és Magyarország hivatalos arca. A beosztásommal azonban valami nem stimmelt. Ami azt illeti már az eligazító emailnél gyanakodhattam volna

Sebaj gondoltam, közel vannak a németül beszélő országok és csak véges számú stand áll csak rendelkezésre. De ami ezután következett az minden ponton belegázolt a szittya becsületembe: 

Note: Az áthúzásos javítást már én csináltam.

Az esemény nem volt túl érdekes hőn szeretett egyetemem számára, ugyanis:

  1. Semmilyen promóciós anyaggal nem rendelkeztem (nem küldtek otthonról semmit)
  2. Otthon 6 kar van, ebből talán 3 fogad Sydney-ből cserediákokat. Itt 13 szak van, ráadásul a businessman-ek és businesswoman-ek valamiért nem nagyon keresték fel a standunkat, inkább a mérnökök és orvosok szorgoskodtak.

Ez még kiegészülve 2 bécsi srác hihetetlenül agresszív marketingstratégiájával azt eredményezte, hogy csak amellett tudtam érvelni hogy látogassák meg Budapestet, ha már Bécsben vannak. :(

A fő ok amiért nem csinálok mostanában semmi érdekeset az az, hogy mindjárt itt a negyedév ami beszámolókat és zh-kat jelent ipari mennyiségben. Tudom hogy ilyenkor nektek még nagyobb szükség lenne bármire ami elvonja a figyelmeteket, de lássuk csak be, nekem tovább tart egy ilyet megírni mint neked elolvasni. Majd ha ez az arány megfordult az azt jelenti hogy:

  1. Programozókat megszégyenítő sebességgel tudok gépelni.
  2. Átálltam unalmas üzemmódba és teletűzdelem indokolatlan és száraz adatokkal (Pl.: Ezen a héten az átlagos kamiondudálásra való ébredések száma és ezek hangerejének szórása)
  3. Feltalálták a Shitter-t, ahova regisztráltam

      Bármi is történik a jövőben most ez van...

        Pénteken is próbálkoztam tanulással, ennek érdekében gondolom kiszakítom magamat a szobám fogságából és lemegyek a közös, tanulásra (is) használt helyiségbe, ahol nincsen internet. A terv első fele tökéletesen működött, internet sehol a közelben. Viszont egy olyan banánhéjjal nem számoltam, hogy az ottlévő emberek először Modern Family, majd Hobbit nézésbe kezdenek. Ráadásul az eleve rövidnek nem mondható filmnek is a rendezői változatát nézték. Higgyétek el, bőven elég a moziverzió, semmi újat nem mond az a plusz fél óra. Pláne nem a tanulnivalókkal való haladás területén.

          Vasárnapra virradóan úgy döntöttem élek állampolgári jogommal és az átjelentkezési lehetőséggel és elmegyek szavazni (valójában már kimenetelemkor eldöntöttem, csak így drámaibb a hatás.). (Amennyiben te voltál) Számodra ez egy max 15 perc séta vagy 5 perc kocsikázást jelent nekem 6-kor kellett kelnem hogy elérjem a 7-kor induló buszt Canberra-ba, ahova fél 11-kor érkeztem meg. Visszafele ugyanennyi.

            Előzetesen azt hittem hogy előrelátó voltam és kinyomtattam egy google maps print screen-t térkép gyanánt. Abban nem tévedtem, hogy egészen jól el lehet tájékozódni ez alapján, viszont a léptéket elfelejtettem megnézni. Így az az út, amit előzetesen fél órásra becsültem kicsit elhúzódott.

                Nagyjából jól kalkulált Google papa, kereken másfél órába telt míg megérkeztem. 

                  És itt emlékezzek meg a magyar nagykövetség azon zseniális ötletéről, hogy valami nassolnivalóval várták a szavazókat. Soha nem örültem pogácsának és narancslének ennyire. Továbbá lehet hogy híres is voltam a választás napján, ugyanis a Duna TV felvette azt hogy elmegyek a fülkébe, majd vissza. Tudtam hogy kellett volna kengurubasás pólókat csináltatnom...

                    Még mielőtt elfelejtem megragadom az alkalmat és minden különösebb indok nélkül megszakítom az írásomat

                      Lehet

                        kicsit

                          elnyújtom

                            inkább.

                            Tudtad hogy egy tehenet be lehet rúgatni egy almával? (Randomfunfact #1)

                              Szerencsére Canberra látnivalóinak közel háromnegyede mellett elvezetett az utam, így gyakorlatilag mindent láttam ami fontos (szerintem). Íme az első impresszió a városról:

                                Park. Az egész város egy nagy park. Nem egy olyan város ahol sok a zöldfelület, sokkal inkább egy erdő, aminek a közepén ott van a parlament (Teljesen új megvilágítást nyert így az „Állatok ülnek a Parlamentben!" kifejezés.). Egy koliban lakó Canberra-i szerint annyira zöld a város, hogy a kenguruk gyakorlatilag a kertedben ugrálnak. Igazából egy teljesen elhagyatott szovjet város és eközött annyi a különbség, hogy itt nyírják a füvet és nem omlottak be az épületek.

                                Szerintem a város legnagyobb kiadása ezek fenntartása. Utánanéztem, sajnos itt is mayor-nak hívják a polgármestert, de lenne néhány javaslatom ennek a titulusnak az átnevezésére: Lord of the Park, Park(o)ur, Park Vader stb...

                                  A várost teljes egészében egy házaspár tervezte, aminek következtében minden nagyon egységes. Egy mesterséges folyó választja ketté politikusvárost az emberektől, ami lényegében a város különbejáratú kacsúsztatója.

                                      (Pedig éppen akartam volna ugrani.)

                                        Az épületek egységesek ugyan, de a szépségük erősen megkérdőjelezhető. Így én erre az épületre

                                            én azt tippeltem hogy egy kommunista szupermarket. A valóság az, hogy ez az Ausztrál Legfelsőbb Bíróság épülete. Akármi is legyen az egy Tesco felirat dukálna a tetejére.

                                              Van itt még továbbá egy nagyon furcsa funkciójú épület. 

                                                  Az ausztrál királyi mentol épület. Ne nézzetek rám, nekem sincs elképzelésem se hogy mi a franc lehet ez. Mindenesetre ez is úgy néz ki mint egy Tesco

                                                      És igazából ennyi. Semmi más érdekességet nem tudok Canberra-ról mondani. Ja persze, vannak múzeumok. De most már tényleg ennyi. Mit nézel ilyen kérdően? Tényleg ennyi. Dingókölykök mondják el ezt neked?

                                                          Látod nekik sem tetszik ez a tény de elfogadják!

                                                          1 komment

                                                          Címkék: random mi van velem Egyetem Canberra

                                                          A bejegyzés trackback címe:

                                                          https://kengurubasa.blog.hu/api/trackback/id/tr585996757

                                                          Kommentek:

                                                          A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

                                                          k.o 2014.04.20. 14:45:59

                                                          A tesco jellegű mentol épület az ausztrál pénzverde :D :D
                                                          süti beállítások módosítása