HTML

Egy Horváth Basa kalandjai Ausztráliában

Friss topikok

Need for Speed - Pacific edition

2014.07.03. 13:25 basahorvath

Ma a legendás ausztrál autóiparban teszünk körutazást.

Hogy micsoda?

Nincs is olyan?

HOGY MERÉSZELED!!! Elvégre az egész ország két pártra van szakadva: Ford és Holden. Az utóbbi gyakorlatilag GM.

Tehát igazából amerikai autók, csak Ausztráliában gyártják őket?

Már nem, mostanra semmi nem maradt ezekből a márkákból az országban, csak a nevük. Valahogy Detroit mostanában mindenhonnan elköltözik, ahová hagyományosan asszociálták a nevüket. Először Detroitból, most meg Kenguruföldről...

 De nem azért ülök a gép előtt hullafáradtan, hogy általánosságban bemutassam az ausztrál autóipart, hanem annak egy helyi vadhajtását, (ami a várakozásokkal ellentétben nem attól lesz ausztrál hogy a tekintetével idegmérget fecskendez a szervezetedbe) az Ute-t (utility-ből) kivesézzem. Avagy a KoalaHummert, amit 500 disznóerő húz(hat, attól függően mit akarsz kompenzálni).

 

Ezt a típust állítólag egy farmer feleségének a levele ihlette, melyben panaszkodott a Fordnak hogy kéne egy autó amivel vasárnap a férje el tudja vinni misére, hétfőn pedig a disznókat a vásárra. Lefordítva: megunta a feleség azt, hogy a disznójárgány vasárnap is disznót szállít, csak akkor kiöltözve. :)

Vizuális típusoknak segítségképpen egy kép:

(Höhö, lila Ute autó. Zöld-fehérben meg nem kapható. Ez szerintem nem véletlen...)

Ez az autó minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, mely a néptudatba való megmaradását jelenti:

  • 4 kerék
  • opcionális ***** erős motor
  • kipufogóhangosító (nem, nem lehetett repedt a kipufogója az összesnek amit eddig láttam!)
  • indokolatlanul tuningolható

És még páran sportautónak is nevezhetik, elvégre mindössze kétüléses, igaz szerintem egy IFA teherautótól sem áll annyira messze. Különösen az első modellek:

De ez felveti a kérdést, hogy az ausztrál farmerek a gyerekeket a szülők nem vitték templomba? Esetleg nekik jó volt a disznók mellett? Ha az utóbbi eset áll fenn az ausztrál farmerfeleségek eléggé fura szerzetek...

Elsősorban vidéken örvend töretlen népszerűségnek ez a típus, de a városokban is előszeretettel ébresztik fel hajnalban az embereket.

Node mennyire ausztrál ez az autó?

Nagyon

Ha jól tudom máshova ilyet nem is gyártanak, annyira.

Megérdemli az a kenguru-plecsnit

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kengurubasa.blog.hu/api/trackback/id/tr706404661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása