HTML

FORRADALOM!!!

2014.03.16. 12:33 basahorvath

Itt az idő Magyarok!

Elég a tétlenkedésből, nem nézhetjük tovább ami az országban folyik!Ugyan az Origo szerint én 48-ban Eötvös József lettem volna, de most Petőfi temperamentumával szólok hozzátok.

Negyedik hetemet töltöm emigrációban, de mostanra kapott el a forradalmi hangulat. Nincs időnk a tétlenkedésre, tehát az elején kezdem.

Hétfőn egy olyan órát hallgathattam végig, amely itthon egészen biztosan tabu lenne, de mégis része mindennapi életünknek: a korrupció. (Jó nemzetközi üzletember szempontjából, de akkoris!) Milyen oktatás a magyar, hogy a 47.-ek vagyunk a világranglistán (Transparency International, 2013) és (legalábbis én) soha semmit nem tanulunk ennek a GDP szempontjából meghatározó ágazat részleteiről??? Én azt mondom legyen mindenkinek korrupció órája! Kit érdekelnek a görög filozófusok, mikor végre volna egy tárgy ami az életre tanít! Íme az általam kigondolt tanmenet:

  • A korrupció történelme: A Gízai piramisoktól (mert biztosan eltűnt néhány kövesuszály hogy a fővállalkozó vidéki villáját építse) a modern implementációkig. Alapvetően a nagy állami beruházásokra koncentrálna az anyag, de helyet kapna néhány nevezetes magánvállalkozás is, mint a Bakócz kápolna (Mert nekem ne mondja senki hogy egy műemléképülethez bárki, csak úgy hozzáépíthet egy teljesen stílusidegen részt!)
    Példaként egy dolgozatkérdés: 
    Milyen formában fizethette le a Colosseum főépítésze a főellenőrt, mikor az az egyiptomi vendégrabszolgák papírjaira kérdezett rá? 
    • a.) Egy hónapos All-inclusive pihenés a Bahamákon
    • b.) Nokiás dobozban elrejtett 100 arany sestercius
    • c.) Névre szóló páholy az Aréna második legjobb pontján
    • d.) Egyedi tervezésű, fémfelnis, 2 lóerős szekér?
  • A korrupció formái, módjai: Elsősorban a mindennapi használatot kellene itt bemutatni, mint a személyiben megbújó Deákigazolvány, a ,,Milyen csinos ma Ilonka néni! Fodrásznál volt? Tessék itt egy százas!" módszereket. Az emelt szintű érettségire viszont (mert természetesen érettségi tárgynak szánom, egyfajta ,,anti-etikának") már az off-shore bankszámlanyitás és a pusztai alagút építése is tananyag lenne.
    Dolgozatkérdés: A házának az építési engedélyének megadása fél éve eredménytelen, ezért találkozót kér az illetékes személytől. A találkozón egyértelművé válik, hogy anyagi ösztönzést vár, majd elmegy a mosdóba. 3 perc alatt kell önnek az irodában található tárgyak (virágcserép, 120*90cm-es kép kerettel, íróasztal, családi fotó az Adrián, 3 toll, 1 tűzőgép, 20 A4-es fehér papírlap) felhasználásával olyan használati tárgyat készítenie, amelyben átadhatja az ,,ajándékát"!
  • Terepgyakorlat: Mivel gyakorlati tudásról van szó semmit sem ér a tantárgy, ha a való világba történő implementációját nem tanulják meg a fiatalok. Természetesen nem lehet rögtön az APEH NAV ellenőrhöz küldeni őket, helyette szisztematikusan kell begyakoroltatni velük a korrupció gyakorlati fogásait: Először magát a tanárt kell valamilyen módon korrumpálni, majd fokozatosan a parkolóellenőrön, a kerületi ügyfélszolgálaton és a csatornázási műveken keresztül a NAV ellenőrig. A korrupcióra felajánlott összegeket a végén (részben) visszakapják a tanulók.

Szerda: A hatalom valószínűleg érezhette a felszín alatti szervezkedést, ezért gyorsan, megelőző csapást akartak rám mérni. Mindenfelől terelték el a figyelmemet és nyomasztottak problémákkal, már-már a forradalom szervezésének az abbahagyása is felmerült bennem! Viszont mielőtt erre a döntésre jutottam szerencsére meglátogattam a szállásom tetőteraszát, ahol négy dolog várt rám, miközben csak egyre számítottam: esti panoráma, forradalmár testvérek, sör és vízipipa. Meggyőztek, hogy ez csak ideiglenes állapot, a hatalom is előbb-utóbb megunja a megfigyelésemet, addig meg miért ne fogyasztanánk a fent felsoroltakat? (A félreértések elkerülése végett: NEM, egymást semmilyen formában nem fogyasztottuk!) Annyira belehevültem a kikapcsolódásba, hogy a féltve őrzött pálinkámmal is megkínáltam a forradalmár bajtársaimat, kik erre azonnal elkezdték énekelni a ,,Kossuth Lajos azt üzente..." kezdetű forradalmárnótát, miközben az egészségünkre alkotja a teljes magyar szókincsüket. Eme a rövid, de tartalommal teli üdülés a tetőn újfent lelkesedéssel töltött el, minek következtében folytattam a harcomat.

Péntek: Eljött az idő hogy népszerűsítsem a nézeteimet a népesség körében. Sajnos a helyi kultúra azt diktálja, hogy ezt sportolás közben tegyem. Így került sor péntek délután egy kellemes hangulatú, de ugyanakkor a céljaimat tekintve felettébb hasznos kosárlabdameccsre. Azt hogy ki a főnök elég gyorsan észrevették, figyelembe véve hogy átlagosan egy fejjel voltam magasabb mindenkinél, de a játék végére már fanatikus híveimnek nevezhettem őket. Stratégiai szempontból kizárólag ázsiai egyéneket választottam ki az elit alakulatomba, ha ugyan stratégiai szempontnak lehet nevezni azt, amikor csak ők vannak jelen. Nem mintha bajom lenne ezzel, sőt! De kicsit elárulva éreztem magam európai bajtársaim által, mikor nem jöttek el az első ,,nyílt napunkra".

Nem szabad elmennem amellett az ismétlődő jelenség mellett, miszerint az oktatási intézmények itt átlagosan 12-16 emberrel tartanak kiscsoportos foglalkozásokat. Ezeken rendszerint azokat a dogmákat sulykolják tovább az emberek agyába, melyeket nagy előadásokon már elhangzottak. De minden alkalommal elkövetik ugyanazt a hibát: Arra kérik az embereket, hogy mutatkozzanak be egymásnak, ismerkedjenek meg. Eléggé amatőr húzás, így csak könnyebbé válik a rendszer bomlasztása és az új támogatók toborzása.

Egy közönséges szemlélődő számára úgy tűnhet hogy szombaton semmit sem csináltam, de ez nem igaz! Komoly háttérmunkát végeztem, melynek eredménye lett a mai nap (Ha szerintetek véletlenül maradt el az ellenzék március 15.-je az téved! Nagyon! Elmosta az eső, azért nem lett megtartva.)

ra sikerült a szomszédos parkba összehívnom a rendszer megbuktatására szánt első tüntetést. Nem sikerült sajnos olyan jól, mire elfutottam sörért már szét is széledtek és rögtön elkezdődött a tüntetés afterparty™. Mindenesetre hatalmas tanulságokkal szolgált ez az esemény, melyeket a jövőben hasznosítani fogok.

Elég a dumából! Törjön ki a forradalom! Azonnali hatállyal követeljük a következő pontokat:

  1. Magas színvonalú korrupcióoktatást Magyarországon!
    Ha mindenki tudja hogyan kell csinálni senkinek nem származhat előnye belőle (megvalósítási javaslatot ld. fent)
  2. Üres és semmitmondó transzparensek helyett valós fenyegetést a politikusoknak

    3.  Mindenki vigyen magával a tüntetésekre táblát, még akkor is, ha nem jut éppen semmi eszébe.

A kép csak illusztráció, mire visszatértem a sörvásárlásból már eltűnt az eredeti

    4.  Minőségi, de egyben kreatív hangosítást a tüntetésekre! A megafon már régóta nem menő!

A kép csak illusztráció, mire visszatértem a sörvásárlásból már eltűnt az eredeti

    5.  Az egy hete lejárt szavatosságú söröket itthon is adják 50% kedvezménnyel a boltokban!

    6.  Ne a himnusz legyen az utolsó zene ami elhangzik a tüntetéseken! Minőségi afterpartyt a Kossuth térre!

 

 

    7.  Államilag kirendelt quoka-t (kurtafarkú kenguru) mindenkinek!

 

Előre bajtársak! Addig amíg tart a lendület!

Basa bajtárs

 

Szólj hozzá!

Címkék: forradalom sydney mi van velem

A bejegyzés trackback címe:

https://kengurubasa.blog.hu/api/trackback/id/tr995864134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása