HTML

Hihetetlenül vicces és kreatív cím

2014.04.01. 06:02 basahorvath

Elkéstem, tudom!

Nagy valószínűséggel ezt az írásomat Magyarországon olvasod, tehát ez igazából nem lep meg a késés lehetősége. Ahelyett viszont hogy csalódásként fogod fel ezt, tekintsd üdítő változatosságnak, mint amikor a MÁV pontosan érkezik. Csak fordítsd meg a helyzetet, mert én most késtem először. Igazából hálásnak kéne lenned hogy néha emlékeztetlek a valóságra.Különben csak az Indexen hallanál arról hogy néha történt valami a Trónok harca legújabb epizódján kívül Ez a hála érte? Folyamatosan csak olvasod ezt a szöveget mintha jobban lennél tőle! Pedig csak a bűntudatod tart itt, semmi más!

Eme vidám kis bevezető után lássuk a mondanivalómat. :)

Előre figyelmeztetlek, nem lesz túl sok mondanivalóm lévén leadásom volt pénteken, így kevés időm maradt bármi egyébre. Nem ezt vártad esetleg te r... 

Kezdjük az elején: Ha minden igaz beköszöntött az esős évszak (Bizonyos kultúrkörökben ezt ősznek hívják). Most ebben a pillanatban éppen hétágra süt a nap, de este esett és semmi nem garantálja hogy mire befejezem nem fog megint. Az ausztrál bennszülöttek 7 évszakot különböztettek meg időjárás, feladatok és havi menü alapján (Pl.: száraz évszak, le kell húzódni a völgyekbe, wombatot eszünk.) Ez egyben azt is jelenti, hogy véget ért a strandszezon, így mostantól csak ilyeneket lehet a parton találni. 

Igaz ízlések és pofonok...

Kedd: Az évszaktól idegen módon sütött a nap, csiripeltek a... chopperek (2*3 sávos út mellet lakom, sajnos ez van) én meg elindultam a városba a Bloomberg irodába. Történt ugyanis, hogy felhívták a figyelmemet egy tesztre, amit ingyen lehet csinálni és egy globális adatbázisba kerülve mostantól kezdve téged fognak hívni állásajánlatokkal. 

Akit esetleg érdekel ez annak: http://about.bloomberginstitute.com/. Fontos hogy ez elsősorban/főleg pénzügyeseknek szól.

A teszttel véget ért a hét mókás fele, kezdődhetett a beadandó írása. Nem is az írás igazából a szemétség, hanem az azt megelőző excellezés. Nem fogok senkit sem untatni (pedig hálás lehetnél érte!), legyen elég annyi hogy ha valakinek szüksége van egy 3 éves előrejelzésre az Aurizon vasúttársaságról az szóljon. Természetesen a leadandók itt is őriznek bizonyos stílusjegyeket, melyekből lehet következtetni a közös eredetre, például kávé, 4 óra alvás, hivatkozásjegyzék stb... 

De mint minden harcot ezt is ünneplés követi, melyet most ki is fejtek, ugyanis felvetett egy témát ami egészen érdekes, mégpedig a helyi szórakozási szokások.

***BREAKING NEWS: Elkezdett esni az eső***

Először is itt alkoholos italokat isznak, ha jól tudom ez otthon sincsen másképpen. A fő kérdés inkább a hogyan. Tisztelet a kivételnek, de nem nagyon volt olyan ember eddig itt a koliban aki alaposan be akart rúgni és nem valamilyen játékkal kezdett neki. De mondhatjátok: ,,Hé, de hiszen ez itt is úgy működik! Megtaláltad a legfontosabb láncszemet az ausztrál-magyar rokonság bizonyításában!" viszont ki kell ábrándítsalak titeket. A helyiek és mindenki aki általánosságban nézve fejlett országból jött annak a hozzáállása nagyon negatív. Itt a játékoknak az a lényege, hogy a másik igyon és te ezen röhöghessél ha megszívta.

És igen, lehet hogy van benne egy olyan vonal hogy itt az emberek törődnek a bajtársaikkal, de akkor is. Itt a büntetés az ha innod kell, nem a jutalom. Mindezek után meg értetlenkedve néznek rám amikor a játék végeztével a ki nem sorsolt mindenféle italt tartalmazó fél literes korsót elhappolom. Egyszerűen érthetetlen...

De itt is eljön a pillanat, amikor mindenki hangos zenét és drága italokat szeretne. Nincs mese, irány a szórakozóhely.

Ehhez viszont minden embernek ki kell állnia három próbát:

  1. Végigállni a sort. Ez sokkal nehezebb mint elsőre hangzik, ugyanis egy ilyen sorról beszélünkAmi folytatódik még mögöttem kb 20 emberrel. Én komolyan azt hittem hogy ez csak az amerikai filmekben létezik, de tévedtem... Kb fél órát kellett várni arra hogy továbbléphessünk
  2. Igazából ez nem egy külön próba, hanem egy, az első próbához szorosan kapcsolódó jelenség. De mivel mind ez, mind az előző próba miatt majdnem kiálltam a sorból és hazamentem úgy éreztem hogy megérdemel egy külön pontot. Ez pedig nem más mint a túl részeg emberek kiszűrése. 2-3 ember folyamatosan monitorozza a sorban álló társaságot és kiszúrja azokat akik sokat ittak már. Nem az a bajuk vele hogy vállalhatatlan lesz bent, hanem hogy semennyit sem fog költeni piára. Azért hogy ne foglalják a helyet ezek a túl részeg ember odamennek hozzájuk és a fülükbe súgják: Winter is coming  Úgysem fogsz bejutni, jobb ha most kiállsz a sorból és nem foglalod a helyet a többiek elől.
  3. Ez már igazából csak formalitás, ugyanis megnézik a macik a bejáratnál elmúltál-e 18 éves.

És ami bent fogad az felettébb vegyes. Először is kijelenteném hogy a hely maga nagyon igényes, belsőépítészeti szempontból minden négyzetmétere nyalogatnivaló. Minden más azonban csalódás. A zene Whitney Houston-nál megállt (nagyon rossz érzés a Don't stop 'till you get enough-ra bulizni...) a sör 9$-nál kezdődik természetesen csak azután hogy hordót cseréltek.

Nem akarok abba a hibába esni hogy azt állítom hogy minden klub ilyen Sydney-ben, de ez láthatóan egy népszerű darab volt és fájdalmamban kicsit visszasírtam a Cafe Mediterránt és a Globe Royalt ~8 évvel ezelőttről. 

A hétvégém ennek a sokknak a kiheverésével telt.

Még mindig látom magam előtt az embereket hogy Jacko mozdulatokat csinálnak nagyon gáz módon...

 

Remélem tetszett az írás és most már értékeled azokat a dolgokat amik vannak, ahelyett hogy ócsárolod őket. :)

Amúgy pont elállt az eső. 

G'day

 

 

Marketingosztályom jelezte, hogy nem elég cuki az állatos kép. Hálátlanok :)

Szólj hozzá!

Címkék: random tanulás mi van velem Ausztrália

A bejegyzés trackback címe:

https://kengurubasa.blog.hu/api/trackback/id/tr525888510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása