HTML

Kaland, Vér, Izgalom

2014.03.02. 07:15 basahorvath

Ez a három hiányzott a múlt heti klasszikus ausztrál filmek estjéről. Most hogy figyelsz kezdem az elején. :P

Az előző írásom akkor íródott, mikor beköltöztem a koliba, így itt illendő folytatnom.

A kolim az ún. International House (IH) a campus mellett található közvetlenül. Vagy inkább benne. Igazából tökmindegy, közel van és kész!
Be kell valljam minden szükségletet kielégít ez az épület. Van benne

  • ágy,
  • asztal (ez mind a szobámban),
  • wc és zuhanyzó is (folyosón).

Komolyra fordítva a szót tényleg nagyon király az egész napi háromszori, (nagyon) bőséges kaja, sokszínű közösség, minden héten bbq, sok program... A listát a végtelenségig tudnám folytatni, de helyette csak a legfontosabbakat emelem ki. Lássuk hát a hetemet.

Beköltözésem napján rögtön egy bulival kezdtünk. A tetőn. Igen ennyire menők vagyunk!

Úgy érzem jól sikerült a bemutatkozásom és rögtön bemutattam a magyar virtust. Mind tévedtek, teljesen vállalható voltam. Mindössze az italválasztás volt jellemző. Általánosságban kijelenthető, hogy

                     ausztrál árak = x * magyar árak.                              (x ≥ 2)

Egy dolgot leszámítva. Egy alkoholos italt: A GOON.

4,5  liternyi tömény élvezet bor formájában mindössze 12 dollárért! (2400 HUF) Ki az akinek ez nem éri meg? 

 

 

 A tetőt viszont 11-kor zárják, így sajnos a buli ott véget ért, de nem az estém. Előtte viszont egy kis magyarázat:

Minden ajtó a koliban 2 "kulccsal" nyitható, mely egy kulcstartón található, valamint mindenhol van ajtócsukó.

Ez kiegészülve a folyosón lévő közös wc-vel és az alkohol okozta dehidratáltsággal oda vezetett hogy...

Kitaláltad már?

Nem?

Akkor valószínűleg nem vagy nagy Sherlock rajongó.

Vagy Poirot.

Vagy józan ész.

Summasummárum sikeresen kizártam magam, melynek következményeként a porta nyitásáig hátralévő 2 és fél órát a folyosókon töltöttem felváltva kanapékon alvással és bóklászással. De magabiztosan állítom hogy ismerem már az épületet...

Miután visszajutottam a szobámba gyakorlatilag azzal folytattam a napot, hogy az addigra kialakult egész jó alvási rendszeremet felrúgom és behozom az elmaradt pár órányi alvást. Két órát terveztem, de 5 lett belőle... 

Így sikerült a klasszikus ausztrál filmek éjszakájára felébrednem. Emberek, ez az élmény leírhatatlan! Az átlagembereknek, vagyis nem nekem :). Képzeljetek el egy Dirty Dancing-et, ahol kisebb a tét és mindenkinek ausztrál akcentusa van. Borzasztó... Nem tudom rendesen leírni... Még én sem!

De menjünk is tovább mert nagyjából ez volt az egyetlen program amire ez volt a reakcióm. 

Hétfő: Elkezdődtek az egyetem által szervezett programok. Cserediákok üdvözlése (a kihagyhatatlan Aboriginal táncbemutatóval), Campuson való körbevezetés, Welcome Party, 0.heti programok stb...

Az egyetemről majd egy későbbi posztban fogok részletesen beszámolni, inkább a 0. hetet boncolgatom.

Itt ugyanis ez egy hatalmas kitelepülés. Minden diákszervezet és sportklub, aminek van egy kicsi önbecsülése (kb. 200 db.) az itt kitelepül és kb úgy mint egy Karrier Expo-n lehet körbemenni és feliratkozni különböző klubokhoz. Így sikerült megismerkednem a valaha volt legwtf-ebb szervezettel a Kviddics klubbal. Ahelyett hogy magyarázok inkább nézzétek meg ezt a videót:

 

Ezek az emberek tényleg sportként űzik ezt. Valaki esetleg akar találgatni ki/mi az a srác sárga pólóban? Ő a cikesz (a kis labda akit el kell kapnia az egyik csapat egyik játékosának hogy véget érjen a játék), aki az egész campuson bárhová mehet. 'Nuff said...

Még egy karakterisztikájában hasonlít ez a Karrier Expókra, mégpedig az ipari mennyiségű ingyenes cuccok szempontjából. Idén tollat már nem fogok venni szerintem.

Ezen kívül a Welcome Party-t is megemlíteném, ami a helyi HÖK saját szórakozóhelyén volt. Ez ébresztett rá hogy a Közgáznak igenis van még hová fejlődnie...

Úgy érzem lankadt egy kicsit a figyelmed ezért tessék egy cuki kenguru

 Most vissza a történésekhez (már csak három dolog van hátra ígérem)

Hála az IH szervezőgárdájának volt szerencsém egy városi akadályversenyen részt venni. Ez gyakorlatilag egy városnézéssel egybekötött random marháskodás volt a városban.
Viszont ha ez nincs lehet soha nem tettem volna be a lábam a kínai piacra. Így viszont nincs visszaút, muszáj lesz visszatérnem még legalább egyszer. De ugyanez igaz a Royal Bothanic Garden-re és a Darling Harbour-re is. Kb 3 óra intenzív rohangálás után érkeztünk célba: az Operaházhoz.

Másik nagyon jó és izgalmas esemény a Bondi to Coogee walk volt. Aki nem tudná mik ezek: Két elképesztően menő strand, ahol a szörfösök és a strandolók száma közel egyenlő szokott lenni. A kettőt ráadásul egy rohadt szép tengerparti kirándulóút köti össze, így a kettő közötti kb 8 km.-t szinte észre se lehetett venni hogy eltelt. Látom a hitetlenkedést az arcotokon ezért íme némi bizonyíték:

Ez itt a híres Bondi Beach. Itt láttam utoljára a napot...

Nem, nem a szobámban töltöttem a maradék időt,

csak azóta esik az eső.  

 

  

 Itt pedig a csendes-óceáni szellő lengeti a FAKT™   

 pólómat (jelentkezési határidő: március 2 éjfél #fizetettpolitikaihirdetés :))

 

Utolsó mumentum a héttel kapcsolatban és befejeztem.

Még a városi akadályverseny alatt belefutottunk kettő edzéscuccot viselő fiatalba. Mivel feladatunk volt (+15 pontért) fényképet csinálnunk sportoló emberrel ezért oda is mentünk hozzájuk. Fénykép ugyan nem készült (számunkra legalábbis), de valami sokkal jobbat kaptunk. Ők ugyanis az el nem adott jegyeknek kerestek gazdákat a hétvégi NSW Waratahs vs. Queensland Reds meccsre. Mondhatni kapóra jöttünk nekik, fel is markoltunk gyorsan 6-ot.

Így jutottam ki életem első rögbimeccsére és ki tudja mennyi idő után az első stadionos sporteseményemre. És ha rajtam múlik (meg az ingyenjegyeken) akkor még megyek párszor. Komolyan kezdek foglalkozni a gondolattal hogy elkezdjek rögbizni. A jegyem a kapu mögé szólt ugyan, de legalább első sorból nézhettem azt az alázást amit a NSW csinált. A női nézőkre való tekintettel most abbahagyom a meccs további boncolását. Legyen elég annyi h jó dolog ez és az nyert akinek szurkoltam. 

Nem elhanyagolható azonban egy másik meccsel kapcsolatos tény, miszerint INGYENES a tömegközlekedés a jegy felmutatásával (természetesen a releváns járatokon). Mondhatjátok persze hogy a BKV is ingyenes, de ez egy olyan helyen ahol egy jegy ~2,50 $ ott ez igenis számít!

Ennyi volt a móka mára. Holnap kezdődik a tanítás, az első benyomásokról meg az egyetemről magáról holnap exklúzív posztban jelentkezem. 

G'day guys!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: rögbi mi van velem Sydney 0. hét

A bejegyzés trackback címe:

https://kengurubasa.blog.hu/api/trackback/id/tr425827936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása